Hoe het werkt

Je zal er misschien even aan moeten wennen, een condoom met vleugels :-)
Maak je geen zorgen, je voelt er niks van en als je eenmaal de voordelen ervaren hebt, wil je nooit meer wat anders.

Met een Wingman is het bijna zonder,
omdat je met elkaar bezig wilt zijn en niet met het condoom.

Reviews Wingman

Hoe werkt het?

wingman condoom omdoen stap 1

Eén

Pak een Wingman condoom bij zijn vleugels met het logo boven

wingman condoom omdoen stap 2

Twee

Duw beide vleugels tegelijk naar beneden

wingman condoom omdoen stap 3

Drie

Draai de vleugels weg...
and have a safe flight!

Bekijk youtube
Bekijk youtube

Waarom een nieuw condoom?

Je wilt het wel veilig doen maar het moet je niet afleiden van waar het eigenlijk om gaat. En als je dat condoom dan om hebt, dan wil je er op kunnen rekenen dat je ook echt beschermd bent. We hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad:

  • Het aanbrengen is gehannes op het verkeerde moment
  • Het gevoel bij het vrijen is minder natuurlijk
  • Het condoom scheurt tijdens gebruik en je zit alsnog met de gebakken peren
Condooms zijn uitvoerig getest en veilig. Of ze je goed beschermen hangt vooral af van hoe je ze gebruikt. En juist hier wordt het volledig aan de gebruiker over gelaten! Maar wie is er op het moment suprême nou bezig met de kleine lettertjes in de bijsluiter?

"Het irriteerde ons dat het gebruiksgemak van een belangrijk product als het condoom zo slecht was. Dat moest beter kunnen. Daarom ontwikkelden wij de Wingman. Een product waarvan wij denken dat het veilige seks naar een hoger niveau brengt: Het makkelijkste, lekkerste en veiligste alternatief voor vrijen zonder condoom."

Minder gedoe

Makkelijker omdoen
Ook met 1 hand
Ook in het donker

Minder Gedoe

Je kent het wel. Na een periode van aftasten en flirten is daar eindelijk het perfecte moment om intiem te worden. De kaarsjes branden, de juiste muziek staat op. Alles gaat smooth, je voelt je sexy en ontspannen. Tot het condoom tevoorschijn komt, je elkaar moet loslaten en toch even het licht aan gaat… Om dit soort frustrerende ervaringen te voorkomen, waarbij de neiging om het dan maar zonder te doen altijd op de loer ligt, hebben we een condoom ontwikkeld waarvan het omdoen veel sneller, makkelijker en minder storend is:

  • De Wingman is in één vloeiende beweging binnen 2 seconden aan te brengen.
  • Door het logo op de vleugels is ook in het donker meteen te voelen wat de bovenkant is.
  • Hij kan met 1 hand worden aangebracht, zodat je andere hand beschikbaar is voor belangrijkere zaken.

Meer gevoel

Dunste condoom ooit
Zacht en soepel
Geurloos

Natuurlijker gevoel

Laten we eerlijk zijn, seks zonder condoom is ongeëvenaard. Met een condoom is het gevoel minder natuurlijk en ook die rubbergeur aan je vingers is niet echt opwindend (voor zover je na het omdoen van het condoom nog in de mood was ;-)) Toch blijft een condoom de enige effectieve manier om je tegen SOA’s, AIDS en ongewenste zwangerschappen te beschermen. Reden te meer om condoomgebruik zo prettig mogelijk te maken. Daarom is de Wingman een ultradun, zacht en soepel condoom dat zo natuurlijk mogelijk aanvoelt en geheel geurloos is. Het is bijna zonder… De vleugels waarmee je het Wingman aanbrengt zorgen er bovendien voor dat het condoom tegelijkertijd veiliger te gebruiken is. Omdat je hierdoor het condoom zelf niet met je handen aanraakt, kan het Wingman condoom dunner zijn terwijl tegelijkertijd de kans op beschadiging kleiner is.

Veiliger gebruik

Geen nagelcontact
Nooit verkeerd om
Tuitje knijpen niet nodig

Veilig condoom gebruik

Wist je dat het omdoen van gewone condooms in 15% van de gevallen nog steeds niet veilig gaat? Hiervan blijkt slechts 2% aan productfouten te liggen en maar liefst 13% aan foutief omdoen. Condooms zijn dankzij strenge regelgeving als product dus steeds veiliger geworden, maar of ze je goed beschermen hangt vooral af van hoe je ze gebruikt en omdoet. En juist hier wordt het volledig aan de gebruiker over gelaten en worden allerlei verstandige technische handelingen van je verwacht op het moment suprême! Maar wie is er op het moment suprême nou bezig met de kleine lettertjes in de bijsluiter?

Je moet controleren of het af te rollen gedeelte aan de buitenkant zit. Het onderscheid tussen boven- en onderkant is echter zelfs met een bouwlamp nauwelijks te zien, laat staan in de romantische sfeerverlichting die je voor de gelegenheid hebt aangedaan. Het dichtknijpen van het tuitje met 1 hand terwijl je met de ander het condoom omdoet is bij menigeen onbekend en het niet aanraken van het condoom met nagels, sieraden of piercings blijkt ook niet eenvoudig te zijn. Er zullen toch maar weinig mensen zijn die latex handschoentjes aantrekken voor ze aan de slag gaan? Met als gevolg een condoom dat door luchtbellen of beschadigingen scheurt op het hoogtepunt of een condoom dat eerst binnenstebuiten wordt omgedaan en daarna (met voorvocht!) alsnog wordt omgedraaid: dit is de nr 1. oorzaak van SOA overdracht door foutief condoomgebruik. Recent Amerikaans onderzoek (Sanders et all 2012) concludeert dat het traditionele condoom bij “ideaal” gebruik, in 2% van de gevallen geen bescherming biedt tegen zwangerschap en soa’s. Het gaat in de praktijk echter in 15% van de gevallen fout. Het traditionele condoom blijkt dus door verkeerd omdoen in 13% van de gevallen onvoldoende bescherming te bieden! Buiten een bijsluiter en voorlichting is er geen enkel condoommerk dat daadwerkelijk iets aan veilig gebruik doet door middel van het product zelf. Daarom is de Wingman zo ontworpen dat veelgemaakte fouten worden voorkomen:

  • Het tuitje niet luchtdicht knijpen (45%*): Als er lucht in het tuitje zit is er een grotere kans op scheuren. Bij de Wingman hoef je het tuitje niet luchtdicht te knijpen. Het zit al luchtdicht onder de rand van één van de vleugels (de lucht is eruit geperst tijdens assemblage) en komt bij het afrollen dus vanzelf luchtdicht vrij.
  • Condoom eerst verkeerd om proberen en dan omdraaien (11%*): Kans is groot dat er dan voorvocht op het condoom zit dat na het omdraaien dus alsnog voor een ongewenste zwangerschap of SOA kan zorgen. Bij een gewoon condoom is eigenlijk niet te zien wat onder of boven is. Bij de Wingman is dit duidelijk te zien en te voelen door de w (logo) boven op de vleugels. Je kan het condoom alleen zo omdoen.
  • Contact hand-nagel of andere scherpe dingen (5%*): Betekent scheurgevaar. Bij het aanbrengen van een Wingman raak je het condoom zelf niet aan.
Daarom is een Wingman condoom extra veilig in gebruik.

* Percentage van de gevallen dat dit punt de reden voor verkeerd condoomgebruik was (Sanders et all 2012).